Gdzie opada żelazna kurtyna? Granice i mit Europy Środkowej we współczesnej eseistyce i historiografii europejskiej - Agata Stolarz (Ksiegarnia Akademicka Publishing, 2021)
Where the Iron Curtain fell? Borders and the myth of Central Europe in contemporary essays and European historiography