Algunas consideraciones sobre la iglesia de Santa Caterina de Barcelona - Ernest Ortoll i Martín (Universitat Autonoma de Barcelona. Departament d'Art i Musica, 1996)
Una nova lectura de les informacions que posseïem del convent de Santa Caterina de Barcelona, l'aportació de noves dades i un estudi comparatiu amb les fàbriques mendicants contemporànies permeten proposar l'existència d'una fàbrica d'arcs diafragmàtics, precedent a l'església gòtica, que, sense grans canvis, perdurà fins al segle XIX. Fet que significa haver de modificar la datació de l'església gòtica, tot avançant-la fins al segle XIV, fruit d'una campanya de millores que substituiria l'església aixecada al segle XIII.