تغییر و دگرگونی تصویر در آثار نقاشان نسل اول و دوم انقلاب در دهه‌های 1370 و 1380 - سارا امینی (Nazar, 2021)
پژوهش پیش‌رو آثار نقاشان نسل اول و دوم انقلاب را در دهه‌های 1370 و 1380 خورشیدی مطالعه و بررسی می‌کند تا روند تغییر و تطور آثار را از دهۀ دوم انقلاب _ پس از پایان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران _تا دهۀ کنونی مورد مطالعه و مقایسه قرار دهد. در این راستا، پس از معرفی اجمالی چهار نقاش نسل اول (ناصر پلنگی، کاظم چلیپا، حسین خسروجردی، حبیب‌الله صادقی) و سه نقاش نسل دوم انقلاب (ایرج اسکندری، عبدالحمید قدیریان، مصطفی گودرزی)، نقاشی‌های آنان را در مقاطع زمانی یادشده مورد مطابقت قرار می‌دهیم. روش گردآوری داده‌ها به صورت کتابخانه‌ای و میدانی با ابزار مصاحبه بوده و تجزیه و تحلیل آنها به روش کیفی به انجام رسیده است.این پژوهش با هدف بررسی روند نوگرایی در آثار نقاشان نسل اول و دوم انقلاب و تمایل به هنر غربی و همچنین بررسی تغییر نگاه و بیان بصری در آثار دهۀ دوم و سوم پس از انقلاب، صورت گرفته است.