Поруке и значења Миљковићевих Сабраних дела - Goran Maksimović (Institute for Literature and Art, 2021)
У огледу је анализирано ново, друго издање Сабраних дела Бранка Миљковића (2015–2019), објављено у издању Нишког културног центра. У уводу је указано на мјесто и значај Бранка Миљковића (1934–1961) у српској поезији неосимболизма из средине 20. вијека, те на разлоге због којих је покренут пројекат овог новог, другог издања пјесникових сабраних дјела. У средишњем дијелу огледа урађена је текстолошка анализа свих шест књига овог издања. Притом су направљена упоређивања с претходним, првим издањем из 1972. године, као и с још неким репрезентативним издањима Миљковићеве поезије, документарне грађе и преписке.