BIOTECHNOLOGICAL PRODUCTION OF MICROBIAL LIPASES, A SUSTAINABLE ALTERNATIVE TO THE USE OF AGRO-INDUSTRIAL WASTES
Los lípidos son biomoléculas orgánicas ampliamente distribuidas en la biomasa de la tierra, siendo las enzimas denominadas lipolíticas o lipasas las encargadas de la degradación de estas moléculas insolubles en agua. Las lipasas se han estudiado desde hace más de 300 años, sin embargo, su capacidad...
Saved in:
Main Authors: | Angel Emilio Aveces Diez, Laura Margarita Castañeda Sandoval |
---|---|
Format: | article |
Language: | EN |
Published: |
Universidad de Antioquia
2013
|
Subjects: | |
Online Access: | https://doaj.org/article/d67b92d197624bd78b4573e3ce3bb5f1 |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
Similar Items
-
PRODUCCIÓN BIOTECNOLÓGICA DE LIPASAS MICROBIANAS, UNA ALTERNATIVA SOSTENIBLE PARA LA UTILIZACIÓN DE RESIDUOS AGROINDUSTRIALES BIOTECHNOLOGICAL PRODUCTION OF MICROBIAL LIPASES, A SUSTAINABLE ALTERNATIVE TO THE USE OF AGRO-INDUSTRIAL WASTESE
Published: (2012) -
Microencapsulation: A technological alternative to preserve active ingredients in functional foods
by: Jhon Fernando BERRÍO ESCOBAR, et al.
Published: (2018) -
MICROENCAPSULATION: A TECHNOLOGICAL ALTERNATIVE TO PRESERVE ACTIVE INGREDIENTS IN FUNCTIONAL FOOD
by: John Fernando BERRIO-ESCOBAR, et al. -
LA BIODIVERSIDAD Y LA BIOTECNOLOGÍA EN LA FACULTAD DE QUÍMICA FARMACÉUTICA DE LA UNIVERSIDAD DE ANTIOQUIA, A PROPÓSITO DEL DOCUMENTO CONPES 3697 DE 2011 Biodiversity and biotechnology in the Universidad de Antioquia's Faculty of Pharmaceutical Chemistry, speaking of the 2011 3697 document
by: Amanda Inés Mejía Gallón
Published: (2011) -
Nanoencapsulation of bioactive ingredients: trends in pharmaceutical industry and functional foods
by: Diana Margarita MÁRQUEZ FERNÁNDEZ
Published: (2019)