Polskie gwarowe nazwy dziko rosnących roślin zielnych na tle nazw słowiańskich i europejskich - Jadwiga Waniakowa (Ksiegarnia Akademicka Publishing, 2014)
Polish dialectal wild herbaceous plant names in the context of Slavic and European names