Kültür Endüstrisinin Eğlencelik Yüzleri: Fotoroman’dan Caps’e Bir Bakış - Aslıhan Doğan Topçu (Erciyes University, 2018)
Kitle iletişim araçlarının insanoğlunun hayatına girmesiyle birlikte, onun anlam, ifade etme ve etkileşim kurma davranışları da değişime uğramıştır. Özellikle kitle iletişim araçlarının görsel içerikleri okucuyu/izleyiciyi doğrudan ya da dolaylı olarak etkisi altına almıştır. Böylelikle yeni anlatı biçimleri medya içinde ortaya çıkmış ve geniş kitlelerin ilgisini çekmiştir. Teknolojik gelişme ile ortaya çıkan yeni medya ortamında da biçimsel olarak bazı değişiklikler olsa bile, geleneksel medyanın ortaya çıkarttığı bu görsel güç etkisini sürdürmektedir. Bu bağlamda çalışma, geleneksel medyanın etkili olduğu dönemlerde ortaya çıkan bir kitle kültürü ürünü olan fotoromanlarla, yeni medyanın kitle kültürü ürünü olan caps’lerin tarihsel karşılaştırma yöntemiyle biçim ve içerik bağlamında genel bir çerçevede karşılaştırılmasını amaçlamaktadır.