Avtonom differensial tenglamalarning qo’zg’almas nuqtalari tasnifi haqida - Alijon Xayrulloevich Avezov (Open Science LLC, 2021)
Maqolada avtonom differensial tenglamalar sistemasining qo’zg’almas nuqtalari o’rganilgan va har bir hollari alohida-alohida tasniflangan. Qo’zg’almas nuqtalarning tasnifi asosida fazali portretning sxematik grafigi chizib ko’rsatilgan va talabaga tushunarli bo’lishi uchun misol ham yechib ko‘rsatilgan.