Golem i Lewiatan. Judaistyczne źródła teologii politycznej Thomasa Hobbesa - Tomasz Tulejski (Ksiegarnia Akademicka Publishing, 2019)
Golem and Leviathan: Judaic Sources of Thomas Hobbes’s Political Theology