ASSURE Modeline Dayalı Bir Fen Modülü Önerisi: Potansiyel Enerji - Zafer Batır (Araştırma Temelli Etkinlik Dergisi, 2021)
Bu çalışmanın amacı ASSURE modeline uygun olarak tasarlanan bir fen bilimleri modülünün tanıtılması ve uygulama basamaklarının ayrıntılı olarak sunulmasıdır. Çalışma, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında bir özel okulda öğrenim gören 21 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. ASSURE modeline dayalı olarak hazırlanan modül, 7. sınıf fen bilimleri dersi öğretim programında bulunan “Kuvvet, İş ve Enerji İlişkisi” konusu ile ilgilidir. Çalışma, uzaktan eğitim sürecinde çevrim içi olarak gerçekleştirilmiştir. ASSURE modelinin uygulama basamakları takip edilerek tasarlanan fen bilimleri etkinlikleri 4 ders saati boyunca uygulanmış ve bu uygulamalara yönelik olarak alınan öğrenci görüşleri değerlendirilmiştir. Uygulamadan elde edilen verilerin analizine dayanarak, geliştirilen modülün özellikle potansiyel enerji, çekim potansiyel enerjisi ve çekim potansiyel enerjisinin kütle ve yüksekliğe bağlı olması gibi kavramların öğrenilmesinde etkili olabileceği düşünülmektedir.