Fødselspersonalets positionering af udlændinge - Anette Wilhjelm Jahn (The Royal Danish Library, 2002)
"Udenlandske fødende" og deres pårørende bliver af fødselspersonalet positioneret ud fra en bestemt idealforestilling om, hvordan køn og fødsel skal praktiseres på et dansk hospital. En etnificering af disse patienter indebærer etnisk forskelsbehandling.