HAK HABERCİLİĞİ PERSPEKTİFİNDEN ÇEVRİMİÇİ HABERLERDE MÜLTECİ SESLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ - Nurhan Kavaklı (Erciyes University, 2017)
Bu çalışma hak haberciliğinin sunduğu perspektiften yararlanarak, basında mülteci seslerinin varlığının önemini irdelemeyi ve pratikteki işleyişi çevrimiçi haberler üzerinden incelemeyi amaçlamaktadır. Çalışma Hürriyet, Milliyet ve Cumhuriyet gazetelerinin 20 Mart - 20 Temmuz 2016 tarih aralığında Türkiye-AB arasında imzalanan “Geri Kabul Anlaşması”na ilişkin yayınlanan çevrimiçi haberlerine odaklanmaktadır. Mültecilerin kaderlerini radikal bir şekilde belirleyecek Anlaşma’ya ilişkin haberlerde mültecilere ve STK’lara ait ifadelere ne ölçüde yer verildiği ve bu ifadelerin hangi konular etrafında yoğunlaştığı içerik analizi ve söylem analizi kullanılarak incelenmiştir.