Ethnography of Serbian Postsocialism - Marija Brujić (University of Belgrade, 2016)
About the book of Marina Simić, 2004, Kosmopolitska čežnja: etnografija srpskog postsocijalizma. Beograd: Centar za studije kulture, Fakultet političkih nauka, Čigoja štampa.