بررسی مقادیر بارگذاری کششی و فشاری قطری اتصال های جداشونده در MDF و تخته خرده‏ چوب - محمد غفرانی (Regional Information Center for Science and Technology (RICeST), 2019)
در این تحقیق به بررسی و مقایسه مقادیر بارگذاری کششی و فشاری قطری اتصال‏های گوشه‏ای جداشدنی در تخته فیبر دانسیته متوسط (MDF) و تخته‏خرده‏چوب پرداخته شده است. نمونه‏های L شکل به اندازه 20×20 سانتیمتر با 5 تکرار مورد آزمایش قرار گرفتند. در این تحقیق از سه نوع اتصال جداشدنی پرمصرف‏: فلزی پروانه‏ای، ذوزنقه‏ای و پلاستیکی درب‏دار توسط دو نوع پیچ MDF و خودکار برای اتصال استفاده گردید. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که بیشترین مقادیر بارگذاری کششی قطری مربوط به اتصال جداشدنی فلزی پروانه‏ای و بیشترین مقادیر بارگذاری فشاری قطری، مربوط به اتصال جداشدنی فلزی ذوزنقه‏ای می‏باشد. همچنین کم‏ترین مقدار مقادیر بارگذاری کششی و فشاری قطری, در نمونه‏های ساخته شده با اتصال جداشدنی پلاستیکی بدست آمد. بر اساس نتایج بدست آمده مشخص شد که اتصالاتی که در ساخت آن‏ها از پیچ خودکار (لولا) استفاده شده، مقاومت بیشتری نسبت به پیچ MDF داشته است. با مقایسه نتایج آزمون‌ها مشخص شد، در هر سه نوع اتصال جداشدنی، مقادیر بارگذاری کششی بیشتر از مقادیر بارگذاری فشاری بوده است. بیشترین ظرفیت تحمل بار کششی قطری در MDF همراه با اتصال نانو چسب و دوبل، پیچ خودکار (لولا) و اتصال جداشدنی فلزی پروانه‏ای و کم‏ترین ظرفیت تحمل بار کششی قطری در تخته‏خرده‏چوب همراه با اتصال بدون دوبل، پیچ MDF و اتصال جداشدنی پلاستیکی مشاهده گردید. بیشترین ظرفیت تحمل بار فشاری قطری مربوط به MDF با اتصال نانو چسب و دوبل، اتصال جداشدنی فلزی ذوزنقه‏ای و پیچ خودکار (لولا) و کم‏ترین ظرفیت تحمل بار فشاری قطری در تخته‏خرده‏چوب همراه با اتصال بدون دوبل، پیچMDF و اتصال جداشدنی پلاستیکی مشاهده گردید.