عملکرد نشاسته خام و اکسید شده به عنوان افزودنی های تقویت کننده پیوند بین لایه ای در مقواهای چندلایه بازیافتی - احسان فاتحی (Regional Information Center for Science and Technology (RICeST), 2020)
در تولید مقوا به ویژه انواع با گراماژ بالا، محدودیت آبگیری از خمیرکاغذ ، سرعت تولید کاغذ را به شدت پایین می‌آورد. در این حالت، یکی از راه‌کارهای متداول در بهبود آبگیری و افزایش سرعت ماشین کاغذ، تولید مقوای چندلایه می‌باشد. هرچند بعضی مواقع این لایه‌ها بدون اتصال دهنده روی یکدیگر قرار می‌گیرند، اما در اکثر مواقع برای تقویت استحکام پیوند بین لایه‌ای از نشاسته به عنوان افزودنی بین لایه‌ها استفاده می‌شود. در این تحقیق اثر پاشش دو نوع نشاسته متداول در صنعت (اکسید شده و خام) را در میزان پاشش‌های مختلف (صفر، 1، 5/1 و 2 گرم بر مترمربع) در بین دو لایه مقوا بررسی شد. لایه رویی مقوا از کاغذ حاصل از الیاف بازیافتی خمیرکاغذ چاپ وتحریر و لایه زیرین از کاغذ حاصل از الیاف بازیافتی خمیرکاغذ کارتن کنگره‌ای کهنه تشکیل شدند. گراماژ هر لایه حدود 100 گرم بر مترمربع در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که اسپری هر دو نوع نشاسته در بین دو لایه باعث افزایش قابل توجه ویژگی‌های مقاومتی اندازه‌گیری شده، نسبت به تیمار شاهد گردیدند. در مقایسه بین دو نوع نشاسته، نشاسته خام کارایی بهتری از نشاسته اکسید شده داشت. بیشترین تاثیر هر دو نوع نشاسته در ویژگی‌های اندازه‌گیری شده در سطح 5/1 گرم بر متر مربع اتفاق افتاد.