Líders en escoles portugueses - José Manuel Silva (Universitat Autònoma de Barcelona, 2012)
La intenció de la nostra investigació va ser progressar en el coneixement sobre els directors de les escoles secundàries públiques de l’estat a Portugal, a partir de la reconstitució de trajectes personals i professionals, la caracterització de la manera d’exercir les seves funcions, la identificació de les seves característiques de lideratge, la valoració dels consegüents impactes organitzacionals i la influència que aquesta multiplicitat de factors exerceix en els resultats globals dels alumnes.