Ewolucja instytucji prezydentury w politycznej historii Ukrainy: ustanowienie prezydentury, kompetencje, rola i miejsce prezydenta w systemie rządów - Witalij Łytwyn (Ksiegarnia Akademicka Publishing, 2021)
The Evolution of Institution of Presidency in Political History of Ukraine: Incipience, Powers, Role and Place in the System of Government