تعیین موقعیت راهبردی تولید و عرضه فرآورده های پشمی در ایران: مطالعه موردی شهرستان رضوان‏شهر در استان گیلان - پروانه خوش نشین گلی لرز (Agricultural Planning, Economics, and Rural Development Research Institute (APERDRI), 2021)
توجه به سامان‏دهی زنجیره توسعه که زنجیره تأمین و زنجیره ارزش را نیز دربرمی‏گیرد، در حفظ، احیا و توسعه محصولات سنتی ضروری است. در این راستا، آگاهی از اهمیت و جایگاه محصولات سنتی مانند فرآورده های پشمی و ارائه راهکارهایی برای رونق تولید و حضور این محصولات در بازارهای داخلی و خارجی می تواند راهگشا باشد. هدف اصلی پژوهش حاضر تعیین نقاط قوت، نقاط ضعف، فرصت‏ها و تهدیدهای پیش روی تولید و عرضه فرآورده های پشمی در شهرستان رضوان‏شهر بود. گردآوری داده های پژوهش از طریق مصاحبه حضوری با سی نفر از کارشناسان و خبرگان محلی انتخاب ‏شده به روش نمونه گیری در دسترس در سال 1397 صورت گرفت. با تشکیل ماتریس سوات (SWOT)، راهبردی برای توسعه زنجیره تولید فرآورده ‏های پشمی شهرستان رضوان‏شهر تعیین شد. نتایج نشان داد که ﻣﻮﻗﻌﻴﺖ راهبردی تولید و عرضه فرآورده‏ های پشمی این شهرستان در ﻣﻨﻄة اول یا همان راهبرد تهاجمی است؛ و بنابراین، ﻣﺘﻨﺎﺳـﺐ ﺑـﺎ قرار گرفتن در این منطقه، راهبرد تهاجمی (SO) با عنوان «زنجیره توسعه» (در مرحله نخست، احیا و حفظ و در مرحله بعد، توسعه زنجیره تولید و عرضه فرآورده های پشمی در شهرستان رضوان‏شهر) توصیه ﺷﺪه است.