L'Edat mitjana del Postmodernisme: Dante, Thom Yorke i Radiohead - Giulio Carlo Pantalei (Universitat Autònoma de Barcelona, 2019)
La relació entre Dante i Radiohead ha estat intensa i sorprenentment duradora al llarg dels anys: des del marc conceptual de OK Computer (1997) fins a l'experimentalisme de Amnesiac (2001), tenint en compte els motius de Dolce Stil Novo en In Rainbows (2007). La recerca tractarà de desentranyar la imaginació del cantautor dins de la terra literària del poeta florentí, explorant els llindars i paratextos utilitzats per a transmetre una modernització de la Comèdia. Una original interpretació d'algunes de les obres més aclamades de Radiohead, entre elles 2+2=5 (El Calentorro - L'Ignacio) i Cançó de la Piràmide, revelarà la profunditat - també filològica i intertextual - d'aquesta operació cultural que va des del compromís social del Poeta Suprem fins a un viatge sobrehumà al Cel "en un petit pot de rems" a través d'una guia especial que condueix a l'Amor mateix.