اشباع پذیری چوب راش و کاج با اسید پیرولیز تهیه شده از گونه‌های مختلف چوب - فرهود فیروزبهی (Regional Information Center for Science and Technology (RICeST), 2020)
اسید پیرولیز یا سرکه چوب مایعی تیره رنگ است که از تراکم بخار و دود ساطع شده از پیرولیز حرارتی چوب یا هر ماده ‏لیگنوسلولزی دیگر بدست می‌آید. در این تحقیق ابتدا یک کوره حرارت‌دهی ساخته شد تا با استفاده از آن امکان اعمال یک ‏برنامه دمائی-زمانی دقیق وجود داشته باشد. سپس چوب سه گونه مختلف شامل بلوط، پرتقال و سرو تحت یک برنامه ‏دمایی-زمانی مشخص تحت پیرولیز قرار گرفتند. بخار و دودهای ساطع شده از کوره داخل لوله‌ای به طول 20 متر با استفاده ‏از جریان آب سرد خنک و متراکم شده و سپس به صورت مایع در داخل یک ظرف جمع‌آوری شدند. عمل پیرولیز در سه ‏محدوده دمائی مختلف شامل 200، 260 و 330 درجه سانتی‌گراد انجام شد. اسید پیرولیزهای بدست‌ آمده دارای رنگ و ‏اسیدیته متفاوتی با توجه به دمای سرکه‌گیری بودند. گونه‌های مختلف چوب مورد استفاده برای سرکه‌گیری نیز بر روی این ‏صفات اثرگذار بود. طی شرایط حرارت‌دهی استفاده شده در این مطالعه گونه سرو نسبت به گونه‌های پهن‌برگ درصد پیرولیز ‏کمتری داشت. مقادیر افزایش وزن نمونه‌های چوبی تیمار شده با توجه به گونه‌ی‌ چوب مورد اشباع، دمای تهیه اسید پیرولیز و ‏همچنین چوب مورد استفاده برای پیرولیز از 5 تا 35 درصد متغییر بود. اسید پیرولیز‌های بدست آمده در دمای بالاتر منجر به ‏درصد افزایش وزن بالاتری شدند. اسید پیرولیز‌های بدست آمده در دمای پایین‌تر با نرخ بیشتری از چوب‌های تیمار شده ‏آبشویی شدند. همچنین گونه چوب مورد استفاده برای پیرولیز نیز اثر معنی‌داری بر روی میزان آبشویی مواد از چوب داشت.‏