منظر معنوی رویداد پیاده‌روی اربعین حسینی - محمدجواد درودیان (Nazar research center for Art, Architecture & Urbanism, 2018)
درک رویدادهای گردشگری به بررسی های زمینه‌ای وابسته است، به خصوص زمانی که رویداد مورد بررسی از جنس اعتقادی و معنوی باشد. اربعین حسینی یکی از رویدادهای خاص و ریشه‌دار اسلامی است که در سال‌های اخیر مورد توجه ویژة پژوهشگران قرار گرفته است. پیاده‌روی و سختی‌های راه برای رسیدن به یک مقصد مشترک، مفاهیم خاصی را تولید کرده است که تنها با تفسیرگری و ورود به آن قابل درک است. این پژوهش کیفی که با استفاده از ۳۸ مصاحبه، مشاهده و بررسی اسناد صورت گرفته است. برای رسیدن به اشباع نظری مصاحبه به صورت گلوله برفی صورت گرفت. همزادپنداری، حس امنیت در عین ناامنی، مهمان‌نوازی‌های صادقانه، تجربۀ عشقی داوطلبانه و نهایتاً عشق دوطرفۀ میزبان و میهمان به سیدالشهدا (ع)، مؤلفه‌های درک معنوی زائران را شکل می‌دهند. اربعین یک پدیدۀ هلوگرافیک است که از هر زاویه به آن نگاه شود، جلوهای خاص از معنویت را در خود دارد. منظر معنوی این پیاده‌روی را می‌توان مجموعه‌ای از دریافت‌ها و احساساتی دانست که ترکیبی است از محیط پیاده‌روی، خاطرات نقل‌شده از امام حسین (ع)، انگیزه‌های فردی زائرین و اتفاقات جاری در مسیر پیاده‌روی.