Розробка методу контролю якості та надійності роботи волоконно-оптичних ліній зв’язку - Sergii Kiforuk (PC Technology Center, 2021)
Відсутність у нормативно-технічній документації з експлуатації волоконно-оптичних ліній зв’язку (ВОЛЗ) рекомендацій з оцінки їх технічного стану викликало необхідність розробки методу контролю якості та надійності роботи ліній.