Estimación de los rangos térmicos asociados con la distribución de Sardinops sagax caeruleus, con base en su preferencia térmica
The Pacific sardine (Sardinops sagax caeruleus) from Ensenada, Mexico, was exposed to two thermal regimes, cold (CR:13-18°C) and warm (WR:18-23°C) for 20 days. The thermal preference was studied using a gradient of temperatures, recording the preferred and avoided sites by the sardine. No significan...
Guardado en:
Autores principales: | Martínez-Porchas,Marcel, Hernández-Rodriguez,Mónica |
---|---|
Lenguaje: | Spanish / Castilian |
Publicado: |
Universidad de Valparaíso. Facultad de Ciencias del Mar
2010
|
Materias: | |
Acceso en línea: | http://www.scielo.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0718-19572010000300020 |
Etiquetas: |
Agregar Etiqueta
Sin Etiquetas, Sea el primero en etiquetar este registro!
|
Ejemplares similares
-
Thermal Effect of Acute and Chronic Stress on Hepatic and Renal Tissue of the Pacific Sardine, Sardinops sagax caeruleus (Jenyns, 1842)
por: Hernández-López,Juana R., et al.
Publicado: (2018) -
Dealing with dynamics and uncertainty of small pelagic fisheries: bioeconomic analysis of manager's responses to alternative management strategies
por: De Anda-Montañez,Juan Antonio, et al.
Publicado: (2017) -
Blood parameters and parasitic load in Sardinops sagax (Jenyns, 1842) from Todos Santos Bay, Baja California, Mexico
por: Del-Río-Zaragoza,Oscar B., et al.
Publicado: (2018) -
Los peces Clupeiformes del litoral valdiviano (Chile): clave de reconocimiento y comentarios (Pisces: Osteichthyes)
por: Silva G,Sergio, et al.
Publicado: (2007) -
Mortality of early life stages of European pilchard Sardina pilchardus along the Atlantic Coast of Northwest Africa (22°30'N-26°N)
por: Abdelouahab,Hinde, et al.
Publicado: (2016)