Validation of a method of broth microdilution for the determination of antibacterial activity of essential oils
Abstract Objective The aim of the present study was to adapt and optimize a broth microdilution method and compare it to the agar dilution method for the evaluation of activity of essential oils from medicinal plants against Gram-negative bacteria. Based on bibliographic research, active and not act...
Guardado en:
Autores principales: | Vanegas David, Abril-Novillo Andrea, Khachatryan Aleksandr, Jerves-Andrade Lourdes, Peñaherrera Eugenia, Cuzco Nancy, Wilches Isabel, Calle Jessica, Fabián León-Tamariz |
---|---|
Formato: | article |
Lenguaje: | EN |
Publicado: |
BMC
2021
|
Materias: | |
Acceso en línea: | https://doaj.org/article/72db53d85e8d4d5bbf99034a349c9fb5 |
Etiquetas: |
Agregar Etiqueta
Sin Etiquetas, Sea el primero en etiquetar este registro!
|
Ejemplares similares
-
Evaluación de técnicas moleculares e inmunoenzimáticas para la detección de E coli enterohemorrágico en brotes de toxi-infecciones alimentarias
por: Vidal O,Maricel, et al.
Publicado: (2002) -
ANTIBACTERIAL ACTIVITY AND FLUORESCENCE PROPERTIES OF 4,7-DICHLORO-2-QUINOLINEMETHYLACRYLATE
por: Valle,Hernán, et al.
Publicado: (2020) -
Estudios sobre la Escherichia Coli
por: RODRIGUEZ,MANUEL, et al.
Publicado: (1956) -
SYNTHESIS, CHARACTERIZATION AND ANTIBACTERIAL EVALUATION OF FEW 2, 3-SUBSTITUTED QUINOXALINES
por: JAYACHANDRA REDDY,B, et al.
Publicado: (2010) -
Prevalencia de Escherichia coli enterohemorrágico en una zona ganadera de Argentina: Caracterización genotípica de las cepas de origen animal
por: Notario P,Rodolfo, et al.
Publicado: (2000)